Over Saskia

Ik kom uit twee verschillende werelden

Nieuwsgierig naar de wereld vertrok ik 24 jaar terug naar Peru om stage te lopen. Ik werd er later moeder, ondernemer, talendocent en begaf me als cultuurspecialist, een lange tijd tussen lokale en internationale professionals.

Ik kom uit verschillende werelden. Geboren in Nederland, met een Molukse en Nederlandse achtergrond. Na 15 jaar in Peru te hebben gewoond, ben ik al weer bijna 10  jaar in Nederland.

Mijn verblijf in Peru heeft mij gevormd. Ik vond er wat ik zocht. Eenmaal terug in Nederland, vond ik ook wat ik zocht. Daar betekende dat in verbinding met anderen. Hier betekende dat, in verbinding met mezelf.

Terugkijkend op mijn eigen reis – met al z’n ups and downs- en tijdens het schrijven van een boek, herkende ik de vijf fases van verbinding die ik heb doorlopen. Deze fases beschrijf ik in mijn boek ONTRAFELD.

In vijf schrijfjaren heb ik mijn levenslessen in een coaching traject verwerkt, inclusief al mijn kennis vanuit verschillende culturen. Het draait om creativiteit, cross-cultural thinking en gepersonaliseerd leren.

Om een creatief leven te leiden, moeten we onze angst om ongelijk te hebben verliezen – Joseph Chilton Pearce

"

Creatief Leiderschap

Creativiteit gaat over het eenvoudig maken van moeilijke dingen. We zijn allemaal geboren met het vermogen om creatief te zijn. Creatief zijn heeft alles te maken met risico’s nemen, anders denken en vooruit kijken.

Het kan ook heel klein zijn, zoals een onbewuste gewoonte. Hoe jij je dagelijkse activiteiten doet; hoe je je kledingkast indeelt bijvoorbeeld. Welke meubels je koopt en hoe je die een plek geeft in je huis of wat je kookt en hoe je het serveert. Maar ook hoe je reageert op onvoorziene gebeurtenissen.

 

Fotografie: YiYu Feng

Creativiteit als begrip

Creatief zijn is niet hetzelfde als artistiek zijn of in staat zijn kunst te maken. Kunst roept bewondering op over de hele wereld, omdat het briljant is. Het idee is uniek, het concept intrinsiek. Hoewel kunst ontegensprekelijk een belangrijke uiting van creativiteit is, definieert het creativiteit niet en is het er niet gelijk aan. Creativiteit is veel meer.

Het is mogelijkheden zien en overal kunst van kunnen maken. Het belang van bewuste creativiteit, om een krachtiger leven te leiden. Creatief leiderschap vormt de rode draad van mijn aanbod op deze website.

 

Er bestaan 2 vormen:

Wanneer iemand iets nieuws creëert of innoveert.

Wanneer iemand andere manieren creëert om bestaande dingen anders neer te zetten.

Copyright © 2022 Enlace Creatief Leiderschap

Algemene Voorwaarden | Privacy Beleid | Cookie Beleid | Website Design